Datering
Maker Geertje Zeeman-Visser

Merklap

Merklap door Geertje Zeeman-Visser in 1949 op school gemaakt. Op de lap randen in geel en blauw, het alfabet, gele cijfers, randjes in blauw en geel. De initialen GKV, Geertje Klaasdochter Visser, en 1949 in geel onderaan bij een voorstelling van een vrouw bij het fornuis, drie haasjes en een kuikentje. Rondom rode omlijning.

Donker grof stramien met randen in geel, blauw alfabet, gele cijfers, randjes in blauw en geel, GKV, Geertje Klaasd. Visser, en 1949 in geel, onderaan voorstelling van vrouw bij fornuis, drie haasjes en een kuikentje. Rondom rode omlijning.

Identificatie
Titel
Merklap
Objectnummer
022916
Objectcategorie
Textiel
Objecttype
 • merklap
  Textielwerken, meestal van fijne stof, waarop door vrouwen en meisjes in verschillende steken is geborduurd en die bedoeld zijn om in te lijsten. Ze werden doorgaans gemaakt door beginnelingen om hun vaardigheden te tonen. Kenmerkend zijn een combinatie van steken, motieven, letters en verzen, en vaak de voltooiingsdatum en de naam van de borduurster. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-9009
Werk
Breedte
27 cm
Lengte
26 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Geertje Zeeman-Visser (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • katoen
  Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
Techniek
 • Borduren
  Verwijst naar het procedé waarbij een naald en een draad of een dunne metaaldraad worden gebruikt voor het stikken van decoratieve patronen in stof, leer, papier of ander materiaal. Gebruik 'brocheren' voor de techniek van het aanbrengen van inslagpatronen, waarmee verhoogde patronen worden ingeweven in een geweven stof.
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 29 augustus 2001
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Marken
 • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae , Picturae , Wim Zandbergen

Trefwoorden