Over de Zuiderzeecollectie

Zuiderzeecollectie.nl is een initiatief van het Netwerk Zuiderzeecollectie; een samenwerkingsverband van 26 instellingen rond het IJsselmeer. Op Zuiderzeecollectie.nl werkt een aantal van deze instellingen aan de presentatie van een gezamenlijke collectie. De objecten zijn verrijkt met informatie uit externe bronnen zoals de cultuurhistorische thesaurus voor termen en doorkoppelingen naar artikelen op Wikipedia, RKD artists voor kunstenaarsinformatie en geonames voor locatie-informatie. Daarnaast worden full-text bronnen aangeboden in de vorm van hyperlinks en PDF-documenten. Hieronder vindt je meer informatie over de instellingen die deelnemen.

Op de Zuiderzeecollectie kunt u gebruik maken van Google zoekfunctionaliteiten zoals getrunceerd zoeken bijvoorbeeld: 's Herthogen*, zoeken op letterlijke woordcombinatie, bijvoorbeeld: "Botter uit Den Helder" of combinaties van zoekwoorden bijvoorbeeld: Botter+Spakenburg.

Heeft u vragen of opmerkingen over (een van) de objecten? Onder elk object vindt je een groene knop waarop staat "voeg een reactie toe". na aanklikken van de knop opent een kader waarin je je reactie kunt typen en verzenden. Reacties zijn openbaar.

Afbeeldingen, PDF-documenten, audio en video kunnen gratis en veelal in hoge resolutie worden gedownload en gebruikt voor publicaties, prints, media-uitingen, persoonlijk gebruik, etc. We stellen naamsvermelding van de instelling waar je de afbeelding van gebruikt- en vermelding van vervaardiger en fotograaf van het object op prijs. Op aanvraag zijn hoge resolutie tiff-bestanden van objecten van het Zuiderzeemuseum beschikbaar. Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar: servicedesk.collectie@zuiderzeemuseum.nl