Datering

Hoekkastje

Gedetailleerde beschrijving

Hoekkast met kwart-rond front, zonder bovenstuk, een geprofileerde bovenrand, een links sluitende deur tussen brede hoekstijlen en onderaan een rechte plint.. De deur heeft een opgezet halfrond profiellijstje, waardoor een paneel in de deur gesuggereerd wordt. De deur is bevestigd met twee scharnieren, waarvan lede en pen aan de buitenkant zichtbaar zijn. Links in de deur is een sleutelgat, waar achter een ingelaten slot. In de kast zijn twee planken, die voor dezelfde kwartronde vorm hebben als de kast..Afwerking: geverfd; De bovenrand van de profilering bovenaan is zwart geverfd, evenals de bovenkant. Het front is rood (ossenbloed). De binnenkant is zwart, op de bodem na die ongeverfd is. De planken zijn ook zwart, alleen de randen voor zijn rood.

Identificatie
Titel
Hoekkastje
Objectnummer
000580
Objectcategorie
Meubilair
Objecttype
  • hoekkast
    Vrijstaande, hangende of ingebouwde kasten, die zo gemaakt zijn dat ze precies in een hoek van een kamer passen. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-9647
Werk
Breedte
65.0 cm
Hoogte
100.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • vurenhout
    Het Nederlandse woord vuren is de genormeerde naam voor het hout van de fijnspar (Picea abies). Het wordt dan vurenhout genoemd. In Nederland is vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort, en daarmee de meest gebruikte houtsoort. Het is niet alleen makkelijk te bewerken maar ook relatief goedkoop
Techniek
  • Geverfd (bedekken)
    Het aanbrengen van een kleurstof die zich in een solutie of een fijne colloïde bevindt, zodat in ieder geval iets van de kleurvloeistof door de substantie wordt opgenomen. (AAT-Ned)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 7 mei 1949
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Harlingen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen