Datering
Maker

Bord

Bord

Standring, holle wand, vlakke schuine rand met daisies-relief. Versiering: polychroom; in het plat voorstelling van Jozef's eerste droom met tekst:"Sacret history of Joseph and his brethren. Joseph's first dream". Witbakkende klei ; witte kleipap ; onderglazuur bruin ; bovenglazuur polychrome decoratie ; transferprinting

Identificatie
Titel
Bord
Objectnummer
000129
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • wandbord
    Bord van aardewerk of tin voorzien van tekst en/of voorstelling, dat als sierobject of als gedenkteken aan de wand hangt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-12657
Over
Onderwerpen
  • Bijbelfiguur
    Voorstelling of afbeelding van een persoon of zaak uit de Bijbel.
Werk
Hoogte
2.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. ()
Datering
Materiaal
  • kleiproduct
Techniek
  • Transferdruk
    Proces van het versieren van keramiek met gegraveerde ontwerpen die eerst zijn afgedrukt op papier of ander materiaal met behulp van een speciale keramische inkt en vaak doormiddel van verhitting. Het proces werd rond 1750 in Engeland uitgevonden. Het papier wordt tegen het oppervlak van de keramiek, email of glas gedrukt en het ontwerp wordt zo overgedragen. De werkwijze wordt ook gebruikt voor email en glas. (AAT)
  • Verglaasd
    Iets door verhitten en smelten in glas of een glasachtige substantie doen veranderen. De term wordt met name gebruikt voor het veroorzaken van dichte kristallisatie, zoals bij keramiek, die wordt verkregen door een substantie heet te bakken, zodat deze niet meer poreus is. (AAT-Ned)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 23 mei 1949
Licentie
Alle rechten voorbehouden
Locaties
  • Terschelling
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen