Datering
Maker Jan Visscher

Knipsel 'Adam en Eva in het Paredijs'

Knipsel van Adam en Eva in het paradijs en de tekst 'hebt gij ook van die boom gegeten. nu zoek dan en gij zul vinden *** Klopt en U zal open gedaan worden'

Gedetailleerde beschrijving

Knipsel van Adam en Eva in het paradijs. Het paradijs wordt voorgesteld door drie grote en twee kleine bomen. Bij de middelste staat links Adam en rechts Eva, de slang kronkelt zich om de stam. Links komt een engel met opgeheven zwaard aangelopen. Onderaan de tekst: "Adam en Eva in het paradys". Bovenaan: "Hebt gy ook van die boom gegeten / nu zoek dan en gy zul [sic] vinden / klopt en u zal open gedaan worden". (Onderaan met potlood: In 1929 gemaakt kunstknipsel door de Urker visser Jan Visser Janz geb. Mei 1855)

Identificatie
Titel
Knipsel 'Adam en Eva in het Paredijs'
Objectnummer
001870
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • knipkunst
  Motieven, patronen of afbeeldingen die zijn gemaakt door kleine stukjes uit het midden of van de randen van een stuk papier te verwijderen. (AAT-Ned)
Over
Onderwerpen
 • knipkunst
  Motieven, patronen of afbeeldingen die zijn gemaakt door kleine stukjes uit het midden of van de randen van een stuk papier te verwijderen. (AAT-Ned)
 • boom
  Houtachtig gewas met een enkele, stevige, houtige en overblijvende stam, die zich op een zekere hoogte boven de grond vertakt.
 • bijbelfiguur
  Voorstelling of afbeelding van een persoon of zaak uit de Bijbel.
Werk
Breedte
39.0 cm
Hoogte
32.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Jan Visscher (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • geknipt (handeling)
  Snijden met schaar (in iets), hetzij om het te verdelen of om insnijdingen erin te maken (AAT)
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 8 mei 1950
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Urk
 • Laren
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden