Datering
Vervaardiger

Knipsel

Knipsel ter gelegenheid van de "25 Jarige Echtsvereeniging van Ws.(?) Kloet en Ha.Ja. Jonker. Alkmaar. 7 (?, beschadigd) Januarij 1846". De twee wapenschilden met de namen opgehangen d.m.v. twee bloemen in de bovenhoeken aan een draperie met afhangende zijden. Daaronder "Alkmaar (etc.)" en ertussen "van" en "en" apart geknipt. Op fluweel geplakt.

Identificatie
Titel
Knipsel
Objectnummer
007751
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • knipkunst
  Motieven, patronen of afbeeldingen die zijn gemaakt door kleine stukjes uit het midden of van de randen van een stuk papier te verwijderen. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-15904
Over
Trefwoorden
 • heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • decoratiemotief
  Decoratieve vorm, figuur die zich op regelmatige wijze herhaalt (bijv. bij vlakversiering, kristalbouw enz.).
Werk
Breedte
27.0 cm
Hoogte
29.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • geknipt (handeling)
  Snijden met schaar (in iets), hetzij om het te verdelen of om insnijdingen erin te maken (AAT)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 12 maart 1964
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden