Datering
Maker Onbekend

Vaandel van gymnastiekvereniging Thusnalda te Sneek.

Vaandel met ingezwenke zijden. Op ondergrond van blauw velours in zilverdraad: 'Gymnastiekvereniging / Thusnelda / 1 April 1886 / Sneek'. Een deel van de franje zit los, het velours is gesleten en een knop is afgebroken.
Het vaandel werd gezocht in 1980 bij de tentoonstelling over Sneker Vaandels. Het werd toen niet gevonden. In 1986 werd het in Leeuwarden aangetroffen, als vuilnis bij de weg gezet. Zo kwam het terecht in de antiekhandel.
literatuur: - Catalogus Sneker Vaandels. Tentoonstelling in het Fries Scheepvaart Museum (1980). - Jaarboek Fries Scheepvaart Museum 1986, p. 28

Identificatie
Titel
Vaandel van gymnastiekvereniging Thusnalda te Sneek.
Objectnummer
FSM-1986-353
Objecttype
  • Vaandels
    Stuk stof waarop een afbeelding, symbool, logo of opschrift is geschilderd, geborduurd of gedrukt, bedoeld om te worden uitgestald. Het niet strikt rechthoekige maar vaak aan de onderzijde gesegmenteerde vaandel is meestal bevestigd aan een vaandelstok, een horizontale stok aan de bovenzijde van de draagstok. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000004582
Over
Onderwerpen
  • Gymnastiek
  • Sport
  • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
100.0 cm
Lengte
95.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Fluweel
    Fluweel is een poolweefsel dat wordt gemaakt door ronde stokjes onder de ketting te plaatsen tijdens het weven. Hierdoor ontstaan lussen die kunnen worden doorgeknipt/gesneden om de pool te maken of als lusjes worden gelaten. De pool heeft een luxe, pelsachtig uiterlijk. Er zijn vele soorten fluweel.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA