Datering
Maker Onbekend

Insigne van gymnastiekvereniging Greate Pier te Sneek.

Insigne. Zilveren draagspeld aan een lintje. Hoornvormig gedeelte met de inscriptie 'Greate Pier'. Daaraan een geschulpt rond plaatje, met daarin de inscriptie 'CAVA'.
Greate Pier was de naam een gymnastiekvereniging in Sneek. De letters CAVA staan voor Consensus Amicorum Virtutem Alit (de eendracht der vrienden voedt de deugd).

Identificatie
Titel
Insigne van gymnastiekvereniging Greate Pier te Sneek.
Objectnummer
FSM-1984-251
Objecttype
  • Insignes
    Algemene term voor een onderscheidingsteken dat wordt opgespeld. Het is een materiële herinnering aan een gebeurtenis of draagteken dat rang, aanzien of verbondenheid aanduidt met een georganiseerde entiteit.Het kan tevens een afbeelding zijn van een groter object. Zo kan een profaan insigne verwijzen naar een korps van de strijdkrachten en een religieus insigne naar een vereniging, broederschap, een devotiebeeld of bedevaartsoord.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000003844
Over
Onderwerpen
  • Gymnastiek
  • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
4.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Zilver
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden