Datering
Maker Onbekend

Plaquette. Wisselprijs van gymnastiekvereniging Thusnelda - Greate Pier te Sneek.

Plaquette. Hout met metalen appliques. Op een zilverkleurige, rechthoekige plaat een goudkleurig medaillon met afbeelding van een gymnast die een rekoefening doet. Opschrift: "1955 N. Gerritsma, 1957 G. Bakker, 1958 E. Lofvers, 1959 S. Gorter, 1960 A. Mollinga, 1961 J. de Bruin, 1962 Sj. Veltman, 1963 N. Scheltema, 1965 M Ringma, 1966 Tr. Schukking". Beneden een metalen plaatje met het opschrfit "Meisjes Junioren Plaquette Aangeboden door Mevr. Kan sr.".
De plaquette is een wisselprijs van gymnastiekverenging Thusnelda - Greate Pier te Sneek. De gymnastiekvereniging TGP te Sneek bestond ten tijde van de verwerving niet meer. De prijzen, vlaggen en andere voorwerpen die van de vereniging waren bewaard zijn geschonken aan het museum. De belangrijkste voorwerpen zijn ingeschreven in de collectie van het museum. De rest is aangeboden aan het Nederlands Sportmuseum te Lelystad. Het archief van de vereniging is geschonken aan het Gemeentearchief van Sneek.

Identificatie
Titel
Plaquette. Wisselprijs van gymnastiekvereniging Thusnelda - Greate Pier te Sneek.
Objectnummer
FSM-2002-014
Objecttype
 • Plaquettes
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000017951
Over
Onderwerpen
 • Gymnastiek
 • Sneek
 • Gymnastiek
Werk
Hoogte
14 cm
Lengte
17 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Hout
  Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
 • Metaal
  Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden