Datering
Maker Onbekend

Medaille van gymnastiekvereniging Thuesnalda - Greate Pier te Sneek, 1957.

Achtzijdige medaille. VZ: bloemmotieven rond een voorstelling van een gymnast in strekhouding. KZ: '1e pr. T.G.P. / meisjes / 22-3-'57 / Tj. v.d. Sluis'.
De letters T.G.P. staan voor Thuesnelda - Greate Pier, een gymnastiekvereniging in Sneek. De medaille is afkomstig van de familie Van der Sluis te Sneek.

Identificatie
Titel
Medaille van gymnastiekvereniging Thuesnalda - Greate Pier te Sneek, 1957.
Objectnummer
FSM-1989-1041
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Sportprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000003324
Over
Onderwerpen
 • Gymnastiek
 • Sport
 • Sneek
Werk
Breedte
4.0 cm
Hoogte
4.5 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden