Datering
Maker C.M. van Diemen

Vaandel van de arbeiders zangvereniging Morgenrood te Sneek.

Vaandel van de Arbeiders Zang Vereeniging Morgenrood te Sneek. Het vaandel is van rood velours met in goud uitgevoerde versieringen. Opschrift: 'ARB. ZANG VEREEN. / MORGENROOD / SNEEK / OPGERICHT / 14 SEPT. / 1913'. In een medaillon de letters B.V.A.Z.V.I.N. (Bond van Arbeiders Zang Vereenigingen in Nederland). Voorts de eerste regel van de Internationale en een arbeider met een rode banier, waarop 'Zingend Vooraan'. De vaandelstok wordt bekroond door een vergulde houten lauwerkrans en een vergulde metalen ring, waaraan elf medailles.
literatuur: - Catalogus Sneker Vaandels. Tentoonstelling in het Fries Scheepvaart Museum (1980).

Identificatie
Titel
Vaandel van de arbeiders zangvereniging Morgenrood te Sneek.
Objectnummer
FSM-1980-099
Objecttype
  • Vaandels
    Stuk stof waarop een afbeelding, symbool, logo of opschrift is geschilderd, geborduurd of gedrukt, bedoeld om te worden uitgestald. Het niet strikt rechthoekige maar vaak aan de onderzijde gesegmenteerde vaandel is meestal bevestigd aan een vaandelstok, een horizontale stok aan de bovenzijde van de draagstok. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000015622
Over
Onderwerpen
  • Graan
  • Muziekgezelschappen
  • Sneek
Werk
Breedte
87.0 cm
Hoogte
160.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. C.M. van Diemen
Datering
Materiaal
  • Fluweel
    Fluweel is een poolweefsel dat wordt gemaakt door ronde stokjes onder de ketting te plaatsen tijdens het weven. Hierdoor ontstaan lussen die kunnen worden doorgeknipt/gesneden om de pool te maken of als lusjes worden gelaten. De pool heeft een luxe, pelsachtig uiterlijk. Er zijn vele soorten fluweel.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA