Datering
Maker Onbekend

Vaandel van de Christelijke Muziekvereniging Harmonie te Sneek.

Vaandel van de Christelijke Muziekvereniging Harmonie te Sneek. Het vaandel is van velours en is versierd met afbeeldingen van muziekinstrumenten, het wapen van Sneek, de vlaggen van Sneek en Friesland en het opschrift 'Chr. Muziekvereen. / 'Harmonie' / Sneek / opger. 13 oct.: / 1922'. Het borduursel laat op enkele plekken los en het velours is van kleur verschoten.
literatuur: - Catalogus Sneker Vaandels. Tentoonstelling in het Fries Scheepvaart Museum (1980).

Identificatie
Titel
Vaandel van de Christelijke Muziekvereniging Harmonie te Sneek.
Objectnummer
FSM-1980-036-A
Objecttype
 • Vaandels
  Stuk stof waarop een afbeelding, symbool, logo of opschrift is geschilderd, geborduurd of gedrukt, bedoeld om te worden uitgestald. Het niet strikt rechthoekige maar vaak aan de onderzijde gesegmenteerde vaandel is meestal bevestigd aan een vaandelstok, een horizontale stok aan de bovenzijde van de draagstok. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000001685
Over
Onderwerpen
 • Muziekgezelschappen
 • Heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • Sneek
Werk
Breedte
80.0 cm
Hoogte
178.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Fluweel
  Fluweel is een poolweefsel dat wordt gemaakt door ronde stokjes onder de ketting te plaatsen tijdens het weven. Hierdoor ontstaan lussen die kunnen worden doorgeknipt/gesneden om de pool te maken of als lusjes worden gelaten. De pool heeft een luxe, pelsachtig uiterlijk. Er zijn vele soorten fluweel.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden