Datering
Maker Gebroeders Van Oven

Vaandeldraagriem behorend bij het vaandel van de Oranjevereniging van Sneek: de Vereniging Oranje.

Vaandeldraagriem. Leer met metalen huls.

Identificatie
Titel
Vaandeldraagriem behorend bij het vaandel van de Oranjevereniging van Sneek: de Vereniging Oranje.
Objectnummer
FSM-1980-014-C
Objecttype
 • Riemen
  Banden zijn platte smalle profielen, meestal onderdeel van een samengesteld profiel als overgangslid tussen gebogen profielen (aan vensterneggen, ribben, ed). (Haslinghuis)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000024177
Over
Onderwerpen
 • Oranjeverenigingen
 • Heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • Sneek
Vervaardiging
Maker
 1. Gebroeders Van Oven
Datering
Materiaal
 • Hout
  Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden