Datering
Maker Onbekend

Vaandel van het Stedelijk Muziek Corps Sneek.

Vaandel van het Stedelijk Muziek Corps van Sneek. Het vaandel is van velours en versierd met het wapen van Sneek, afbeeldingen van muziekinstrumenten, een notenbalk en een muziekboek. Opschrift: 'STED: MUZIEK CORPS / OPGER: / SNEEK / 1 nov: 1922'. Aan het vaandel hangen medailles en lauwerkransen. Met draagstok en koperen knoppen.
literatuur: - Catalogus Sneker Vaandels. Tentoonstelling in het Fries Scheepvaart Museum (1980).

Identificatie
Titel
Vaandel van het Stedelijk Muziek Corps Sneek.
Objectnummer
FSM-1980-034
Objecttype
 • Vaandels
  Stuk stof waarop een afbeelding, symbool, logo of opschrift is geschilderd, geborduurd of gedrukt, bedoeld om te worden uitgestald. Het niet strikt rechthoekige maar vaak aan de onderzijde gesegmenteerde vaandel is meestal bevestigd aan een vaandelstok, een horizontale stok aan de bovenzijde van de draagstok. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000015617
Over
Onderwerpen
 • Muziekgezelschappen
 • Heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • Sneek
Werk
Breedte
77.0 cm
Hoogte
151.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Fluweel
  Fluweel is een poolweefsel dat wordt gemaakt door ronde stokjes onder de ketting te plaatsen tijdens het weven. Hierdoor ontstaan lussen die kunnen worden doorgeknipt/gesneden om de pool te maken of als lusjes worden gelaten. De pool heeft een luxe, pelsachtig uiterlijk. Er zijn vele soorten fluweel.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden