Datering
Maker Onbekend

Plaquette van gymnastiekvereniging Advendo te Sneek.

Plaquette. Hout met metalen applique. Voorstelling van een vaandel. Daarop het opschrift "Advendo / Chr. Gymn. Ver. / Sneek / Opgericht 4 Febr. 1921". Onder het vaandel een banderol met het opschrift "Blijk van verdienste aan mej. W. Donker / 1922 - 1935".
De plaquette is aangeboden aan Wapke Donker.

Identificatie
Titel
Plaquette van gymnastiekvereniging Advendo te Sneek.
Objectnummer
FSM-2002-078
Objecttype
 • Plaquettes
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000018078
Over
Onderwerpen
 • Vaandels
  Stuk stof waarop een afbeelding, symbool, logo of opschrift is geschilderd, geborduurd of gedrukt, bedoeld om te worden uitgestald. Het niet strikt rechthoekige maar vaak aan de onderzijde gesegmenteerde vaandel is meestal bevestigd aan een vaandelstok, een horizontale stok aan de bovenzijde van de draagstok. (Religieus Erfgoedthesaurus)
 • Gymnastiek
 • Sneek
Werk
Breedte
10.5 cm
Hoogte
16 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Hout
  Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden