Datering
Maker Onbekend

Plaquette ter herinnering aan het eeuwfeest van de K.Z.V.S. te Sneek.

Plaquette met in een lauwerkrans de cirkelvormige opschriften: 'DEELNEMER EEUWFEEST 1851 -1951 / KONINKLIJKE ZEILVERENIGING SNEEK' in het midden: '100' met daarover heen gesoldeerd de wimpel van de K.Z.V.S., geel, zwart en rood geëmailleerd.
De plaquette van de K.Z.V.S. te Sneek is afkomstig uit de prijzencollectie van W. Postma uit Grou. Hij deed veelvuldig mee aan zeilwedstrijden in het noorden van het land, met name in de zestien-kwadraat-klasse, maar ook wel in andere klassen.

Identificatie
Titel
Plaquette ter herinnering aan het eeuwfeest van de K.Z.V.S. te Sneek.
Objectnummer
FSM-1988-448
Objecttype
  • Plaquettes
  • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005608
Over
Onderwerpen
  • Sneek
Werk
Breedte
6.0 cm
Hoogte
cm
Lengte
6.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden