Datering
Maker Metaalgieterij Holland

Plaquette ter herinnering aan het 50-jarig bestaan van de Ambachtsschool.

Plaquette. Gegoten metaal. Tekst in opliggende letters: '1903-1953 / Bij de herdenking van het / 50 jarig jubileum van de / Ambachtsschool zijn / nieuwe klokken aangeboden / door het personeel: de moederklok / de Ned. Aann. Patroonbond klok 1e etage / de oudleerlingen klok 2e etage'.
De schenker treedt op namens de erven Klaas Zwanenburg, die administrateur was van de Ambachtsschool.
De plaquette werd aangeboden aan de Ambachtsschool te Sneek, tegelijk met een drietal uurwerken.

Identificatie
Titel
Plaquette ter herinnering aan het 50-jarig bestaan van de Ambachtsschool.
Objectnummer
FSM-1992-280
Objecttype
 • Plaquettes
 • Gedenkborden
  1. Een in een lijst gevatte, houten paneel met een gecalligrafeerde tekst, al dan niet mede voorzien van een voorstelling of versiering, ter herinnering aan een bijzondere gebeurtenis 2 Bord met een gecalligrafeerde tekst, al dan niet verlucht met voorstelling en/of versiering, die herinnert aan een bijzondere gebeurtenis.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000008124
Over
Onderwerpen
 • Technisch onderwijs
 • Beroepsonderwijs
 • Onderwijs
  Te gebruiken voor het vakgebied dat zich bezighoudt met het gehele proces van het overbrengen van kennis, attitudes, vaardigheden of sociaal gewaardeerde karakter- of gedragseigenschappen. Gebruik 'opleiden' voor de specifieke activiteiten die betrekking hebben op het doelbewust overdragen van kennis, vaardigheden of sociale normen aan anderen. (AAT)
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
30.0 cm
Lengte
50.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Metaalgieterij Holland
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden