Datering
Maker Onbekend

Plaquette. Zeilprijs van het skûtsjesilen in Sneek.

Plaquette. In dun koperplaat in reliëf geperste afbeelding van het skûtsje De Sneker Pan. Links een landschap en rechts de tekst 'Skûtsjesilen / Sneek'. Het koper is op een plaat hout bevestigd.

Identificatie
Titel
Plaquette. Zeilprijs van het skûtsjesilen in Sneek.
Objectnummer
FSM-1984-203
Objecttype
 • Plaquettes
 • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000003829
Over
Onderwerpen
 • Skûtsjesilen
 • Sneek
Werk
Breedte
40.0 cm
Hoogte
cm
Lengte
55.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Koper
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Cu en het atoomnummer 29; het is roodachtig van kleur en is zeer smeedbaar en kneedbaar. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het woirdt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • Metaal
  Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
 • Hout
  Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden