Datering
Maker onbekend

EMDEN Aussenhafen Tjalk

In de buitenhaven van Emden ligt een Groninger tjalk met een Groninger boot langszij. Ervoor is een zuiger met drijvers bezig.

Identificatie
Titel
EMDEN Aussenhafen Tjalk
Objectnummer
F023400
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-40807
Over
Onderwerpen
  • Groninger tjalk
    Stalen Tjalk voor de algemene vaart. Vrij fors gebouwde schepen, met een flinke holte en een hoge roef. Onder de Groninger tjalken had men schepen, die nauwelijks afweken van de Friese tjalk, maar er waren er ook die zeer plomp, met zeer krappe boegen, en met weinig zeeg gebouwd waren. Over het algemeen waren ze minder weggesneden dan de Friese, hadden slechts één gang onder het berghout en brede gangen op de boegen. Bij de Groninger tjalk kent men een lichter gebouwde variant; de Groninger turftjalk en een zwaar gebouwde variant: de Zeetjalk. (debinnenvaart.nl)
  • Groninger boot
    Een NoordNederlands type roeiboot of sloep, ook Hamburger of Hamburgse boot genoemd. Zij wordt wel gebruikt als bijboot van binnenvaartuigen die op ruim water varen. De boot is gladboordig gebouwd op een kiel en heeft een rechte, lichtvallende voorsteven en een hartvormige spiegel. De spanten zijn ingebogen. Er zijn vier doften en achter een bank. (aatned.nl)
  • Werkschip
    Vaartuig, met eigen voortstuwing, dat gebruikt wordt om werkzaamheden in of langs het water uit te voeren. (debinnenvaart.nl)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Bergen (Noordholland)
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden