Datering
Maker onbekend

Tjalk zeilt de haven van Enkhuizen uit

Tjalk met grootzeil omhoog en Groninger boot achter de kont.

Identificatie
Titel
Tjalk zeilt de haven van Enkhuizen uit
Objectnummer
F001710
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-27756
Over
Onderwerpen
  • Tjalk
    Van origine Nederlands rondgebouwd, gestrekt vrachtscheepje met volle boegen, sterk gekromde kimmen, vlakke bodem en geringe diepgang. Bestemd voor het vervoer van goederen door binnenwateren en soms kustvaart. (AAT)Nederlands, rondgebouwd, gestrekt vrachtschip met volle boegen, vlakke bodem en geringe diepgang. Vaargebied: binnenwateren, beperkte kustvaart.
  • Zeilen (activiteit)
  • Groninger boot
    Een NoordNederlands type roeiboot of sloep, ook Hamburger of Hamburgse boot genoemd. Zij wordt wel gebruikt als bijboot van binnenvaartuigen die op ruim water varen. De boot is gladboordig gebouwd op een kiel en heeft een rechte, lichtvallende voorsteven en een hartvormige spiegel. De spanten zijn ingebogen. Er zijn vier doften en achter een bank. (aatned.nl)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend (fotograaf)
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Krabbersgat

Trefwoorden