Datering
Maker onbekend

Stoplap

Groot rechthoekig middenvak daarin ANNO 1849. Bovenin het middenvak een krans waarbinnen de initialen van de lerares A(lida) H(aring). Daaronder de initialen van de maakster IMS, links die van haar moeder CTU onder een kroon, rechts die van haar vader HS onder een kroon. Midden onder een geromantiseerd landschap met een gebouw. Rondom een open zoom.

Gedetailleerde beschrijving

Geborduurd met zijde op katoen. Symmetrisch. Groot rechthoekig middenvak verkregen door een kader van rijgsteken en links en rechts een zijde met doorstoppen. Daartussen ANNO 1849. Bovenin middenvak een hoorn van overvloed met bloemen in een krans waarbinnen de initialen van de lerares A(lida) H(aring). Daaronder de initialen van de maakster IMS, links die van haar moeder CTU onder een kroon, rechts die van haar vader HS onder een kroon. Links en rechts van het midden een kleine hoorn van overvloed. Middenonder een geromantiseerd lanfschap met een gebouw.;Drie rijen stoppen: Stop in spitskeperpatroon. Sterstop in satijnbinding Stop in keperbinding. Stop in platbinding met geruit patroon. Stop in mattingbinding. Stop in keperbinding. Stop in satijnbinding. Stop in oogjes-keperbinding. Rondom een open zoom.

Identificatie
Titel
Stoplap
Objectnummer
B001088
Objectcategorie
Textiel
Objecttype
 • stoplap
  Lap waarmee men een reet of opening stopt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-16583
Werk
Breedte
32.0 cm
Hoogte
31.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Materiaal
 • katoen
  Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • zijde (textiel)
Techniek
 • Borduren
  Verwijst naar het procedé waarbij een naald en een draad of een dunne metaaldraad worden gebruikt voor het stikken van decoratieve patronen in stof, leer, papier of ander materiaal. Gebruik 'brocheren' voor de techniek van het aanbrengen van inslagpatronen, waarmee verhoogde patronen worden ingeweven in een geweven stof.
Aankoop & Licentie
Verworven
bruikleen 29 maart 1956
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Amsterdam
 • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden