Datering
Maker Onbekend

Rok, deel van een Fries kostuum.

Rok, deel van een Fries kostuum bestaande uit jak en rok. De rok is aan de achterkant gerimpeld, de rest is geplooid. Voering: bruine glanskatoen. Sluiting: haak en een oog. De zoom is verstevigd met stootband. In de rok twee ogen om de rok in het jak te hangen. Onderrand versierd met bies en zwarte fluweelband.

Identificatie
Titel
Rok, deel van een Fries kostuum.
Objectnummer
FSM-1987-042-B
Objecttype
 • Fries kostuum
 • Rokken
  BIs een buis- of kegelvormig kledingstuk dat om de taille wordt gedragen en de benen minstens gedeeltelijk bedekt. In tegenstelling tot een broek, heeft een rok geen pijpen. (ABR)
 • Streekdrachten
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000025283
Werk
Breedte
cm
Hoogte
98.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Katoen
  Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • Textiel
  Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden