Datering
Maker Onbekend

Rok van bruin geruite katoen.

Rok van bruine katoen, handgenaaid: bruine, oranje en beige ruitvormen. Twee splitten die gesloten worden door haken en ogen. Ter hoogte van de onderkant van de splitten een opnaaisel over de volle breedte. De rok is met rimpels aan de bovenband bevestigd: aan de voorkant glad. Middenachter aan rokband haak om rok aan lijfje te bevestigen. Voorpand rok afgewerkt met bruin geruit bandje. Achterkant afgewerkt met lila band/ Haken en ogen aangenaaid met blauw garen. De rok is niet gevoerd, de zoom is in zoomsteek uitgevoerd.

Identificatie
Titel
Rok van bruin geruite katoen.
Objectnummer
FSM-1994-687
Objecttype
  • Rokken
    BIs een buis- of kegelvormig kledingstuk dat om de taille wordt gedragen en de benen minstens gedeeltelijk bedekt. In tegenstelling tot een broek, heeft een rok geen pijpen. (ABR)
  • Fries kostuum
  • Streekdrachten
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000009056
Werk
Hoogte
99 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden