Datering
Maker Onbekend

Rok van bruin-paars geruite katoen met wol.

Rok van bruine-paars geruite stof: bruine en paarse ruiten met daartussen witte strepen, handgenaaid. Op sommige ruiten bloemmotieven in donkerbruin en paars. Twee splitten die gesloten worden door haken en ogen. De rok is met rimpels aan de blauwe bovenband bevestigd: aan de voorkant minder rimpels dan aan de voorkant en de zijkanten. Zwarte voering 18 cm hoog aan de onderkant van de rok.

Identificatie
Titel
Rok van bruin-paars geruite katoen met wol.
Objectnummer
FSM-1994-690
Objecttype
 • Rokken
  BIs een buis- of kegelvormig kledingstuk dat om de taille wordt gedragen en de benen minstens gedeeltelijk bedekt. In tegenstelling tot een broek, heeft een rok geen pijpen. (ABR)
 • Fries kostuum
 • Streekdrachten
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000002437
Werk
Hoogte
102 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Katoen
  Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • Wol
  Stof gemaakt van dierenhaar. (bouwmaterie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden