Datering
Maker Cornelis de Bruin

Cornelis de Bruin - Olieverfschilderij met voorstelling van een hektjalk.

Schilderij. Olieverf op doek. Waterlandschap met hektjalk op een meer. Links een landtong met riet. Rechts op het tweede plan de hektjalk die van de beschouwer weg zeilt. het schilderij is ingelijst. Bij de horizon bladdert de verf af. De lijst is beschadigd.
Cornelis de Bruin. Geboren Utrecht 7 april 1870, overleden Amsterdam 27 augustus 1940. Woonde en werkte in Amsterdam en Baarn. Schilderde en tekende landschappen. Werkte ook als plateelfabriek.

Identificatie
Titel
Cornelis de Bruin - Olieverfschilderij met voorstelling van een hektjalk.
Objectnummer
FSM-1995-181
Objecttype
 • Schilderijen
  Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten.Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten. (AAT-Ned)
 • Scheepsafbeeldingen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000009399
Over
Onderwerpen
 • Hektjalken
  Tjalk gebouwd met een hek of staatsie in tegenstelling tot de gewone tjalk die als een draaioverboord is gebouwd. (aatned.nl)
 • Tjalken
  Van origine Nederlands rondgebouwd, gestrekt vrachtscheepje met volle boegen, sterk gekromde kimmen, vlakke bodem en geringe diepgang. Bestemd voor het vervoer van goederen door binnenwateren en soms kustvaart. (AAT)Nederlands, rondgebouwd, gestrekt vrachtschip met volle boegen, vlakke bodem en geringe diepgang. Vaargebied: binnenwateren, beperkte kustvaart.
Werk
Breedte
cm
Hoogte
96.0 cm
Lengte
117.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Cornelis de Bruin
Datering
Materiaal
 • Olieverf
  Een verfstof waarin drogende olie als drager voor het pigment fungeert. (AAT-Ned)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA