Datering
Maker Onbekend

Tegel met voorstelling van een tjalk, zeilprijs.

Tegel met blauw-witte transfer-druk voorstelling (naar een ets van Gerrit Groenewegen) van een tjalk en de tekst 'N.P.T. / 2e prijs / 1970 / Een Friese Turf Tjalk'.
De tegel van de Princenhoftocht is afkomstig uit de prijzencollectie van W. Postma uit Grou. Hij deed veelvuldig mee aan zeilwedstrijden in het noorden van het land, met name in de zestien-kwadraat-klasse, maar ook wel in andere klassen. De letter N.P.T. staat waarschijnlij voor Nationale Princenhof Tocht. De Princenhoftocht is een vaartocht, georganiseerd door ondermeer Watersportvereniging De Meeuwen uit Leeuwarden.

Identificatie
Titel
Tegel met voorstelling van een tjalk, zeilprijs.
Objectnummer
FSM-1988-422
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000010291
Over
Onderwerpen
  • Tjalken
    Van origine Nederlands rondgebouwd, gestrekt vrachtscheepje met volle boegen, sterk gekromde kimmen, vlakke bodem en geringe diepgang. Bestemd voor het vervoer van goederen door binnenwateren en soms kustvaart. (AAT)Nederlands, rondgebouwd, gestrekt vrachtschip met volle boegen, vlakke bodem en geringe diepgang. Vaargebied: binnenwateren, beperkte kustvaart.
  • Princenhoftocht
  • Zeiltoertochten
Werk
Breedte
15.2 cm
Hoogte
15.2 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Aardewerk
    Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden