Datering
Maker onbekend

Spakenburg-Bunschoten - Marsjen het gasten en ze zitten zoo mor vurdeur an't hallefzeuvetjen. Vrouwen en kinderen rond een tafel op straat voor het huis

Een groep handwerkende vrouwen in zomerkostuum: een gehaakte muts, strak over het hoofd, korte gebloemde kraplap, een wit schort en een schort met geruit stukje, witte klompen. Bij hen twee kinderen met pluummuts en een baby zonder muts. De tafel met theeservies is op straat gezet 'voor het hallefzeuventje'.

Identificatie
Titel
Spakenburg-Bunschoten - Marsjen het gasten en ze zitten zoo mor vurdeur an't hallefzeuvetjen. Vrouwen en kinderen rond een tafel op straat voor het huis
Objectnummer
F016988
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Over
Onderwerpen
 • klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • hoofdbedekking
  Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
 • serviesgoed
  Groepen van bij elkaar passende stellen tafelgerei om een maaltijd te serveren voor een aantal aanzittenden. (AAT-Ned)Serviesgoed is de verzamelnaam voor alle eetgerei (uitgezonderd het couvert) dat van porselein, aardewerk of een ander materiaal is gemaakt, zoals borden en bekers. Met name in het verleden werd serviesgoed ook wel gemaakt van bijvoorbeeld hout, metaal, glas of steen.
 • tafel (meubilair)
  Meubelstukken met een vlakke, plaatachtige bovenkant die op één of meer poten of dragers steunt. (Van Dale)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend (fotograaf)
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Bunschoten
 • Spakenburg
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden