Datering
Maker onbekend

Twee vrouwen met twee kinderen op de bleek.

De vrouw links draagt de gehaakte muts over de oren. Een kleine korte gesteven kraplap en de hele rode doek over een kulder met boormouwtjes, een schort met geruit bovenstukje en klompen. Twee kindjes met pluummuts, een jurkje en een fries schort. Rechts een vrouw met de kanten kap, een kleine korte kraplap over een kulder met boormouwtjes, een donker schort met een geruit stukje en klompen. In de hand een stuk wasgoed. Voor de kinderen een speelgoedkarretje getrokken door een paardje. Wasgoed ligt te bleken op het gras.

Identificatie
Titel
Twee vrouwen met twee kinderen op de bleek.
Objectnummer
F021128
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-38715
Over
Onderwerpen
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Hoofdbedekking
  Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
 • Kind
  Mensen die zich in de eerste ontwikkelingsfase van het leven bevinden. (AAT)
 • Bleekveld
  De bleek is een open ruimte, meestal een grasveld waarop vochtig textiel wordt uitgelegd om te bleken. Schoon water was nodig om de textiel vochtig te houden. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Bunschoten
 • Spakenburg
 • Bunschoten
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden