Datering
Maker Jan Wolthers

Twee Spakenburgse vrouwen met fiets

Een jonge vrouw naast haar fiets, schuin van achter gezien met een oudere vrouw schuin van voren gezien. De jonge vrouw draagt een gehaakte muts, het haar in een grote kuif. Onder haar kraplap een mouwloos truitje, geen boormouwtjes. Een donker effen schort. Achterop haar fiets zit een kind in burger. De oude vrouw waar ze mee staat te praten heeft de gehaakte muts dieper op het hoofd en heeft een kleine kuif. Een donkere kraplap, boormouwtjes van donkere katoen met een licht ruitstreepje, een donker schort. Op de achtergrond een kanaal met daarin een woonboot.

Identificatie
Titel
Twee Spakenburgse vrouwen met fiets
Objectnummer
F002817
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28791
Over
Onderwerpen
 • Spakenburg
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Hoofdbedekking
  Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Maker
 1. Jan Wolthers ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Bunschoten

Trefwoorden