Datering
Maker Jan Wolthers

Twee vrouwen en vier kinderen in Spakenburg

De jonge vrouw met gehaakte muts en grote kuif, kraplap met klein motief, geruite boormouwtjes. De oudere vrouw, van opzij gezien, is ouderwets gekleed; zij heeft nauwelijks een kuif en draagt de gehaakte muts diep over het hoofd. Haar kraplap is kort van model met klein motief, haar boormouwtjes zijn van een zeer fijn ruitje gemaakt. Zij draagt een donker schort met donker geruit bovenstukje en klompen met een riempje. Twee meisjes met pluummuts in jurkje en geruite sjullek; de een draagt sokjes met sandalen, de ander met veterschoenen. Twee jongens, gedeeltelijk zichtbaar, blootshoofds, met jurkje en geruite sjullek.

Identificatie
Titel
Twee vrouwen en vier kinderen in Spakenburg
Objectnummer
F002802
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28779
Over
Onderwerpen
 • Spakenburg
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Hoofdbedekking
  Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
 • Kind
  Mensen die zich in de eerste ontwikkelingsfase van het leven bevinden. (AAT)
Vervaardiging
Maker
 1. Jan Wolthers ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Bunschoten

Trefwoorden