Datering
Maker Jan Wolthers

Vrouw en twee kinderen in Spakenburg.

De jonge vrouw, vooraanzicht, met gehaakte muts en grote kuif, kraplap met op elke pand een groot patroon (een pot met bloemen), geruite boormouwtjes. Een donker schort met geruit bovenstukje. Twee meisjes met pluummuts in jurkje en geruite sjullek; de een draagt sokjes met sandalen, de ander met veterschoenen. Staand aan de haven met op de achtergrond een botter op de helling.

Identificatie
Titel
Vrouw en twee kinderen in Spakenburg.
Objectnummer
F002799
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28777
Over
Onderwerpen
 • Spakenburg
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Havengezicht
  Voorstellingen met havens aan zee of in een rivier als hoofdonderwerp. (MARDOC)
 • Kind
  Mensen die zich in de eerste ontwikkelingsfase van het leven bevinden. (AAT)
Vervaardiging
Maker
 1. Jan Wolthers ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Bunschoten

Trefwoorden