Datering
Maker Jan Wolthers

Vrouw en drie kinderen in Spakenburg

Vrouw met gehaakte muts, kraplap met klein motief, geruite boormouwtjes, wit schort. Twee meisjes met pluummuts, jurkje en geruite sjullek. Een jongen, blootshoofds, met jurkje en geruite sjullek. Achteraanzicht. De vrouw loopt samen met een vrouw in burger met de drie kinderen in een straat in Spakenburg

Identificatie
Titel
Vrouw en drie kinderen in Spakenburg
Objectnummer
F002819
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28793
Over
Onderwerpen
  • Spakenburg
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
  1. Jan Wolthers ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Bunschoten

Trefwoorden