Datering

Vrouw in boerenkleding aan tafel

Breiende vrouw in gewone door-de-weekse boerenkleding. Zij zit aan een ronde klaptafel waarop wit serviesgoed staat. Het interieur laat een olielamp en beschilderde kamerbetimmering zien. Noord-Veluwe. De afbeelding is te zien door een sleutelgat, goudkleurig omkaderd.

Identificatie
Titel
Vrouw in boerenkleding aan tafel
Objectnummer
F055298
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-62544
Over
Onderwerpen
 • Bouwfragment
  Onderdeel van niet te grote omvang van een gebouw dat bij sloop of anderszins vrij is gekomen. Het wordt van waarde geacht voor de bestudering uit architectonisch, bouwhistorisch of ander oogpunt en wordt meestal in een verzameling bewaard. (Haslinghuis)
 • Breien
  Het vormen en verbinden van lussen door middel van naalden of haakjes volgens een voorgeschreven manier of patroon, machinaal of met de hand; meestal gebruikt voor textiel en kleding. (AAT-Ned)
 • Interieur
  Binnenhuis, het inwendige van een gebouw, vooral van een kamer, liefst gezien als gezamenlijk voortbrengsel van bouw- en nijverheidskunst. In noordelijke landen, waar de beslotenheid van het vertrek een eerste eis was, heeft het begrip zich voor de betekenis van het woninginterieur het sterkst ontwikkeld. (Haslinghuis)
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Tafel (meubilair)
  Meubelstukken met een vlakke, plaatachtige bovenkant die op één of meer poten of dragers steunt. (Van Dale)
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Veluwe

Trefwoorden