Datering
Maker N.J. Steltenpool

Interieur van de boeier "Almeri"

Interieur van de boeier Almeri: tafel en versierde beklede banken.

Identificatie
Titel
Interieur van de boeier "Almeri"
Objectnummer
F028749
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-43109
Over
Onderwerpen
 • Bank (meubilair)
  Langwerpig vlak waarop meerdere personen naast elkaar kunnen zitten, doorgaans voorzien van een leuning of muurvlak aan de achterzijde, van steen of hout. In kerken kwamen houten banken en stoelen pas eind XVI in zwang toen de preek een belangrijk deel van de dienst werd. In de M.e. vond men stenen zitbanken vooral in kerkportalen, kloostergangen, vorstelijke en publieke zalen, ter weerszijden van de stookplaatsen, in vensternissen ( (zie) vensterbank). In een park of tuin spreekt men van een tuinbank, gemaakt van steen, hout of ijzer. (Haslinghuis)
 • Tafel (meubilair)
  Meubelstukken met een vlakke, plaatachtige bovenkant die op één of meer poten of dragers steunt. (Van Dale)
 • Sierkunst
  Kunst die tot doel heeft aan (gebruiks)voorwerpen een sierlijke vorm te geven; versierde voorwerpen, ornamenten e.d.
 • Interieur
  Binnenhuis, het inwendige van een gebouw, vooral van een kamer, liefst gezien als gezamenlijk voortbrengsel van bouw- en nijverheidskunst. In noordelijke landen, waar de beslotenheid van het vertrek een eerste eis was, heeft het begrip zich voor de betekenis van het woninginterieur het sterkst ontwikkeld. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Sneek

, –