Datering
Maker Jan Braet von Uberfeldt

PROVINCIE NOORD-HOLLAND. Huizen.

Portret van een man en vrouw in Huizer dracht. De vrouw staat op een stoepje en heeft een breiwerk in de handen. De man staat rechts naast haar en rookt een pijp. Op de achtergrond een deur van een huis, rechts een erf met een schuur waarop een haan staat en verder naar achter een huis. Litho naar tekening van Braet von Uberfeldt.

Identificatie
Titel
PROVINCIE NOORD-HOLLAND. Huizen.
Objectnummer
F018753
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-36819
Over
Onderwerpen
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Breien
  Het vormen en verbinden van lussen door middel van naalden of haakjes volgens een voorgeschreven manier of patroon, machinaal of met de hand; meestal gebruikt voor textiel en kleding. (AAT-Ned)
 • Tekenkunst
  Kunst om iets in lijnen en tinten af te beelden.
Vervaardiging
Maker
 1. Jan Braet von Uberfeldt (tekenaar)
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Huizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden