Datering
Maker onbekend

Bunschoten Spakenburg Twee schrobbende meisjes voor een huis

Twee meisjes buiten met pluummuts en korte kraplap met ongedeelde rode doek. Het meisje links heeft lichte geruite boormouwtjes en een wit schort en klompen, het meisje rechts donkere geruite boormouwtjes (rouw) en een donkerder schort en schoenen met zilveren gespen. Op de achtergrond een man en een jongen in boezeroen en met een hoed op.

Identificatie
Titel
Bunschoten Spakenburg Twee schrobbende meisjes voor een huis
Objectnummer
F016977
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-35198
Over
Onderwerpen
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Hoofdbedekking
  Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
 • Reinigen
  Bij het schoonmaken van een voorwerp haalt men er ongewenst materiaal vanaf, dat meestal geen deel uitmaakt van het originele voorwerp. Dit materiaal kan schadelijk zijn, zoals zout op ceramiek, of ontsierend, of het kan de informatie die het voorwerp in zich heeft 'onleesbaar' maken. In het laatste geval kan reiniging opheldering verschaffen over vorm of details.Het vuil wegnemen van of uit. (Van Dale)
 • Woonerf
  Erf is de grond die bij een boerderij of woning hoort. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Bunschoten
 • Spakenburg

Trefwoorden