Datering
Maker onbekend

SPAKENBURG Bij buurvrouw achter Vrouwen en meisjes bij boerenwagen met hooi

Twee vrouwen met de gehaakte muts strak over het hoofd, zonder kuif, kleine gesteven kraplapjes, de voorste in het lichtpaars. Lichte rouw, en een hele rode doek, geruite boormouwtjes. De achterste vrouw draagt een wit schort, de voorste een schort met donker geruit bovenstukje en klompen met een leertje. Het linker meisje draagt de pluummuts en over de kraplap een lieffiessjullek, het rechter meisje een pluummuts, een kraplap met de hele rode doek en een schort met geruit stukje. Beide dragen witgeschuurde klompen.

Identificatie
Titel
SPAKENBURG Bij buurvrouw achter Vrouwen en meisjes bij boerenwagen met hooi
Objectnummer
F021130
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-38717
Over
Onderwerpen
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Sjaal
  Stukken stof, waarvan de lengte en breedte variëert, die voor de sier of voor de warmte om de schouders, de hals, over het hoofd of om het middel worden gedragen. (AAT-Ned)
 • Hoofdbedekking
  Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
 • Boerenwagen
  Te gebruiken voor diverse wagens voor allerlei doeleinden, die door dieren worden getrokken en die zijn ontworpen voor gebruik op boerderijen; worden meestal gekenmerkt door vierkante kasten op een onderstel zonder vering. (AAT)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Bunschoten
 • Spakenburg
 • Bunschoten
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden