Datering
Maker Gerrit Ritske Kruissink

Vader en dochter in Hindelooper kostuum

De man, de heer Glashouwer, draagt het traditionele mannenkostuum, zijn dochter een kassekijntje, de zondoek voor ongehuwde vrouwen, de halsdoek rechts weggestoken. Zij poseren bij een lage muur met op de achtergrond het IJsselmeer.

Identificatie
Titel
Vader en dochter in Hindelooper kostuum
Objectnummer
F002692
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28675
Over
Onderwerpen
 • klederdracht
 • hoofdbedekking
  Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
 • sjaal
  Stukken stof, waarvan de lengte en breedte variëert, die voor de sier of voor de warmte om de schouders, de hals, over het hoofd of om het middel worden gedragen. (AAT-Ned)
 • tas
  Een tas is een voorwerp van een flexibel materiaal dat bestemd is om andere voorwerpen in mee te nemen. (Wikipedia)Zachte of onbuigzame accessoire, sluitbaar door rits of lintjes, voor het dragen van persoonlijke voorwerpen. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Vervaardiging
Maker
 1. Gerrit Ritske Kruissink
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Hindeloopen

Trefwoorden