Datering
Vervaardiger Willem de Zwart

Veluwse boerenvrouw

Halfportet van een vrouw op de rug gezien met haar hoof naar links. Ze gaat in een zwarte getailleerde jurk met pofmouwen en draagt een witte muts. Opschriften/merken: rechts beneden in rood krijt, W de Z.

Identificatie
Titel
Veluwse boerenvrouw
Objectnummer
008709
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-2155
Over
Trefwoorden
 • portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
 • klederdracht
Werk
Breedte
28.0 cm
Hoogte
44.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Willem de Zwart (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • krijt (materiaal)
  Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat. (Conservation Dictionary)Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat, CaCO3.
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 2 juli 1969
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
aquarellist, etser, schilder, tekenaar

Willem de Zwart (1862-1931)

Den Haag, 16 mei 1862 – 11 december 1931
Lees meer
RKD

Trefwoorden