Datering
Vervaardiger Willem Troost

Friese vrouw

Halfportret van zittende vrouw, driekwart naar rechts met het hoofd frontaal. In zwart gekleed met een witte kap, houdt ze in haar rechter hand een breiwerk. Haar linker hand rust op een tafel met daarop een mandje en een bril. Opschriften/merken: rechts beneden in potlood, W. Troost fec.

Identificatie
Titel
Friese vrouw
Objectnummer
008395
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-3807
Over
Trefwoorden
 • portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
 • klederdracht
Werk
Breedte
30.5 cm
Hoogte
37.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Willem Troost
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • grafiet
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 9 juni 1966
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden