Datering
Vervaardiger Jacob Simon Hendrik Kever

Vrouw met kanten muts

Frontaal halfportret van een vrouw in klederdracht. Naast zwarte kleding draagt ze een halscollier en witte kap met sieraad op voorhoofd (Blaricum?). Opschriften/merken: l.b. in zwart krijt: Kever.

Identificatie
Titel
Vrouw met kanten muts
Objectnummer
009253
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-14716
Over
Trefwoorden
 • portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
 • klederdracht
Werk
Breedte
37.2 cm
Hoogte
45.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jacob Simon Hendrik Kever
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • krijt (materiaal)
  Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat. (Conservation Dictionary)Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat, CaCO3.
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 25 maart 1974
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
schilder, etser, aquarellist

Jacob Simon Hendrik Kever

Amsterdam, 19 juni 1854 – Laren (Noord-Holland), 29 april 1922
Lees meer
RKD

Trefwoorden