Datering
Maker onbekend

Vrouw met Zaanse kap

Portret van een vrouw. Zij draagt een zg. eenvoudige Zaanse kap. Een oorijzer met boeken, voorhoofdsnaald en mutsspelden met toertjes op het voorhoofd. Haar japon is aan de hals gesmockt.

Foto bruinkleurig van een vrouw. Zij draagt een zg. eenvoudige Zaanse kapdracht. Een oorijzer met boeken, voorhoofdsnaald en mutsspelden met toertjes op het voorhoofd. Haar japon is aan de hals gesmockt.

Identificatie
Titel
Vrouw met Zaanse kap
Objectnummer
027998
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-118907
Over
Onderwerpen
 • hoofdbedekking
  Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
 • klederdracht
 • portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
19.3 cm
Hoogte
29.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend (fotograaf)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • karton
  Type dun, stijf bordpapier, gemaakt van chemische pulp of lompen van goede kwaliteit. Gewoonlijk gebruikt voor kaarten, borden, afdrukmateriaal en dozen van hoge kwaliteit. Gebruik voor goedkoop bruin golfkarton waarnaar soms wordt verwezen als 'karton' de term 'golfkarton'. ()
 • melinex
Aankoop & Licentie
Verworven
onbekend 30 maart 2021
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Zaanstreek
 • onbekend