Datering
Vervaardiger Anna Maria Wegman

Spakenburg, meisje en jongen in klederdracht

Staand meisje en jongen in Spakenburgse klederdracht ten voeten uit. Het meisje naar rechts op de rug gezien, de jongen met zijn handen in zijn broekzak en profil naar links. Opschriften/merken: r.o. in zwart krijt: M. Wegman. Opschriften/merken versozijde: r.o. in potlood: Moeder, dochter / en zoon in Spakenburg / ±1920; l.o. in potlood: M. von Römer-Wegman. Hoort bij ZZM 1953 4526 /b

Identificatie
Titel
Spakenburg, meisje en jongen in klederdracht
Objectnummer
004526 /b
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-17175
Over
Trefwoorden
 • klederdracht
 • portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
29.0 cm
Hoogte
40.8 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Anna Maria Wegman (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • krijt (materiaal)
  Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat. (Conservation Dictionary)Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat, CaCO3.
 • grafiet
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 19 oktober 1953
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Spakenburg
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
schilder, tekenaar, etser

Anna Maria Wegman

Amsterdam, 27 februari 1868 – 3 februari 1945
Lees meer
RKD

Trefwoorden