Datering

Jong meisje uit Spakenburg in klederdracht

Jonge vrouw in Spakenburger klederdracht poseert met de handen in de zij. Een typische houding voor vissersvrouwen.

Identificatie
Titel
Jong meisje uit Spakenburg in klederdracht
Objectnummer
F055314
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-62560
Over
Onderwerpen
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Kinderportret
  Portretten waarop enkel één of meerdere kinderen afgebeeld staan. (AAT)
 • Vissersvrouw
  Viswijven zijn vissersvrouwen. Vaak zijn zij actief bij het verwerken van de visvangst. Dat kan bijvoorbeeld zijn met het schoonmaken van vis of het pellen van garnalen.Het woord viswijf wordt in negatieve zin gebruikt voor een schreeuwende, kijvende of scheldende vrouw. (Van Dale)
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 28 december 2004
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Spakenburg