Datering
Vervaardiger Jan Siewers

Portret van een jongetje en meisje in Volendammer klederdracht

Kabinetfoto van een meisje en jongetje in Volendammer dracht. Het meisje draagt een juk met emmers het jongetje een hoepel. Op de achtergrond in het atelier een landschap. Onder de foto de vermelding van het fotografisch atelier "Atelier Siewers EDAM".

Identificatie
Titel
Portret van een jongetje en meisje in Volendammer klederdracht
Objectnummer
022851
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-15281
Over
Trefwoorden
 • Volendam
 • portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
 • klederdracht
Werk
Breedte
6.4 cm
Hoogte
10.3 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jan Siewers (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • karton
  Type dun, stijf bordpapier, gemaakt van chemische pulp of lompen van goede kwaliteit. Gewoonlijk gebruikt voor kaarten, borden, afdrukmateriaal en dozen van hoge kwaliteit. Gebruik voor goedkoop bruin golfkarton waarnaar soms wordt verwezen als 'karton' de term 'golfkarton'. ()
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
vondst 29 maart 2001
Copyright
BY-SA
horlogemaker, fotograaf

Jan Siewers

Edam (Edam-Volendam), 23 april 1848 – 27 januari 1918

Lees meer
RKD