Datering

Vrouw in klederdracht.

Vrouw in de klederdracht vanTerschelling. Goed te zien zijn de haarlokken of toertjes, lokjes die bij de slapen onder de kap uitsteken. Zij was ook de eigenares van de beugeltas inv.nr. 022208.

Identificatie
Titel
Vrouw in klederdracht.
Objectnummer
F050976
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-76069
Over
Onderwerpen
 • Haarlok (versiersel)
  Versiersel van paardenhaar: een lok als rozet of verwerkt tot pijpjes ter versiering van het hoofd, of aangebracht als onderdeel van een muts of kap.
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 1995
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Terschelling

Trefwoorden