Datering
Maker Christoffel Bisschop

The happy family

De afbeelding toont een Hindelooper interieur met een vrouw in de bedstee en een man gebogen over een fraai bewerkte en beschilderde wieg met daarin een pasgeboren baby. Voor de bedstee staat een beddetrapje en links een standaard met opengeslagen bijbel.

Gedetailleerde beschrijving

De afbeelding toont een Hindelooper interieur met een vrouw in de bedstee en een man gebogen over een wiegje met daarin hun pasgeboren baby. Links op de voorgrond staat een lessenaar met een opengeslagen bijbel met daarin een pauwenveer Voor de bedstede staat een beschilderd beddetrapje op een mat en de muiltjes van de vrouw liggen op de grond. De kleding van de personen is niet typisch Hindeloops, eerder een mengelmoes waarbij stevig gebruikt is gemaakt van de verwerking van sitsen, wel typisch voor Hindeloopen. De beschilderde wieg op een hoog onderstel is ook gedekt met een sitsen stof en zelfs in de bedstede hangt sits. Verder is het schilderij opvallend leeg er is veel ruimte om de figuren heen waarin slechts het houtwerk van de bedsteewand en de vloer een rol spelen. Signatuur: ?

Identificatie
Titel
The happy family
Objectnummer
022728
Objectcategorie
Schilderkunst
Objecttype
 • schilderij
  Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten.Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-13839
Werk
Breedte
155.0 cm
Hoogte
123.0 cm
Diepte
10.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Christoffel Bisschop (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • linnen
  Linnen is textiel gemaakt van de vezels van vlas; het wordt onder meer gebruikt als drager voor schilderijen.
 • olieverf
  Een verfstof waarin drogende olie als drager voor het pigment fungeert. (AAT-Ned)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 17 april 2000
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Hindeloopen
 • Amsterdam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae

, –

Trefwoorden