Datering
Maker Ted Noten

Film op dvd van The Revenge of the Pearl Necklace

Film op dvd die het ontbindingsproces van een snoek in beeld brengt. De snoek was te zien in het pand VD-1 op het buitenmuseum en de webcam die het rottingsproces in beeld bracht in het binnenmuseum. Behorend bij het object/ installatie een skelet van een snoek met zwarte parelketting in een vitrine van plexiglas. Het skelet was onderdeel van het project The Revenge of the Pearl Necklace waarbij Noten een parelketting in de buik van de snoek plaatste. Door het ontbinden van de vis werd de ketting langzamerhand zichtbaar. Met The Revenge verwijst de ontwerper naar de afkeer die Zuiderzeevissers van parels hadden, omdat deze populair waren bij de adel.

DVD van het ontbindingsproces van de snoek The revenge of the Pearl Necklace.

Identificatie
Titel
Film op dvd van The Revenge of the Pearl Necklace
Objectnummer
026262-01
Objectcategorie
Installaties en performances
Objecttype
 • film (cinema)
  Te gebruiken voor werken die bestaan uit een reeks plaatjes op fotografische film, die zo snel achter elkaar worden vertoond dat ze de illusie geven van een natuurlijke beweging. Voor het maken van films en de studie daarvan en voor films als kunst en vorm van expressie wordt 'film (uitvoerende kunsten)' gebruikt. (AAT-Ned)
 • audiovisueel materiaal
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-88797
Over
Onderwerpen
 • Reflectiecollectie
Werk
Breedte
14 cm
Lengte
12.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Ted Noten ()
Datering
Materiaal
 • plastic
  Verbinding bestaande uit grote moleculen (polymere verbinding), gemaakt van natuurlijke producten (bijv. cellulose) of zuiver chemisch. Er bestaan drie soorten kunststof: thermoplasten, thermoharders, en elastomeren. Niet te verwarren met plastic, dat hier gebruikt wordt als synoniem voor thermoplast. (Project Fotografie)Chemical compounds consisting of large molecules (polymer compound), made of natural products (such as cellulose) or purely chemical. There are three classes of plastics: thermoplasts, thermohardening plastics and elastomers. Do not confuse with 'plastic' used as a synonym for thermoplasts. (Project Fotografie)Kunststoffen zijn chemische verbindingen die door niet-natuurlijke scheikundige processen worden gemaakt. (Wikipedia)
 • aluminium
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Al en het atoomnummer 13. Het metaal is hard, sterk, en zilverwit van kleur. Wordt ook gebruikt voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 5 september 2012
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Amsterdam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen

, –