Datering

Atelier August Hanicotte.

Diverse schilderijen met Volendamse taferelen in atelier van de kunstschilder August Hanicotte.

Identificatie
Titel
Atelier August Hanicotte.
Objectnummer
F058571
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-80762
Over
Trefwoorden
 • schilderij
  Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten.Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten. (AAT-Ned)
 • kunstschilder
  Aanduiding voor schilders in de 14de tot en met de 18de eeuw in Noord- en Zuid-Europa die de gangbare onderwerpen van schilderijen schilderden. De term wordt gebruikt ter onderscheid van 'kladschilders', die gespecialiseerd waren in decoratief werk. De categorieën waren gedefinieerd binnen het Sint-Lucasgilde. (AAT)
 • Hotel Spaander
Vervaardiging
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 1991
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Volendam

Trefwoorden