Datering

Kunstschilder August Hanicotte.

Kunstschilder August Hanicotte met palet en penselen voor een schilderij met een kermistafereel in Volendam.

Identificatie
Titel
Kunstschilder August Hanicotte.
Objectnummer
F058567
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-80758
Over
Trefwoorden
 • kermis
  Te gebruiken voor reizende of seizoensgebonden amusementsgezelschappen met attracties, kansspelen, ritjes in een reuzenrad en soortgelijk vermaak. Gebruik 'carnaval' voor de feestelijke periode van bals, maskerades, optochten en een algehele pretmakerij vóór de periode van vasten. (AAT-Ned)
 • kunstschilder
  Aanduiding voor schilders in de 14de tot en met de 18de eeuw in Noord- en Zuid-Europa die de gangbare onderwerpen van schilderijen schilderden. De term wordt gebruikt ter onderscheid van 'kladschilders', die gespecialiseerd waren in decoratief werk. De categorieën waren gedefinieerd binnen het Sint-Lucasgilde. (AAT)
 • Hotel Spaander
Vervaardiging
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 1991
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Volendam

Trefwoorden